Client:Hettie Markenhof
Date:18 oktober 2018

4. Hettie Markenhof

Mijn naam is Hettie Markenhof. Ik ben getrouwd met Leen ‘de postbode’ Markenhof en woon al 28 jaar met hem in Deil. Ik ben verpleegkundige en werk in het ziekenhuis, waar ik trainingen geef.

Tijdens de spelweek van Deil, in de laatste week van de grote vakantie, sta ik achter de bar. Ik zit in de organisatie van de kwart triatlon van Deil en ben secretaris van dorpshuis ‘t Duifhuis. Daar draai ik ook bardienst als er een evenement is. Vrijwilliger zijn geeft mij een goed gevoel.

Met een kleine groep mensen uit het dorp hebben we een 6-minutenzone opgezet. Dat wil zeggen dat bij een hartstilstand binnen zes minuten 112 wordt gebeld, de reanimatie wordt gestart en een eerste shock met een AED wordt gegeven. Het is mooi dat we nu een AED hebben en dat ruim honderd mensen hebben meegedaan aan de reanimatiecursus.

Ik ben voor dorpsplannen of goede ideeën van bewoners uit een dorp, omdat men in een dorp heel goed weet wat goed voor hen is. Ook vind ik het behoud van dorpshuizen en andere ontmoetingspunten belangrijk. Je moet contacten kunnen zoeken als je daar behoefte aan hebt , bijvoorbeeld als je je eenzaam voelt. Open eettafels vind ik daarom helemaal geweldig.

Vergeet ook niet de goede ondersteuning voor mantelzorgers, daar hecht ik veel waarde aan. Natuurlijk ben ik ook voor een WMO-raad. Juist in deze moeilijke tijden is het belangrijk dat er een klankbord is voor besluiten die gaan over mensen die het toch al moeilijk hebben.

Inmiddels ben ik vier jaar lid van de commissie Samenleving. Daar heb ik destijds voor gekozen omdat ik de onderwerpen die hier besproken worden helemaal geweldig vindt. Ik denk ook dat ik een wezenlijke bijdrage aan de discussies kan leveren, omdat ik in de zorg zit en veel zaken van een andere kant kan bekijken

Ik sta – ook of misschien wel juist als politicus – voor eerlijkheid en doen wat je zegt. Daarnaast vind ik dat algemeen belang voor eigenbelang moet gaan.

Hettie bij Dorpsplan avond in Rhenoy
Hettie aanwezig bij Dorpsplan avond in Rhenoy

Hettie op bezoek bij jachthaven Geldermalsen
Hettie op bezoek bij jachthaven in Geldermalsen